Antivirüs Programınızı Test Edin

Antivirüs Programınızı Test Edin

·

1 min read

Kullanılan Antivirüs programının koruma bakımından güvenliğinden emin değilseniz aşağıdaki adımları yaparak, basit bir kod dizesi ile antivirüs programında kullanılan betik dilinin dosyayı algılayıp algılayamamasını görmüş olucaz.

  • Öncelikle yeni bir Not Belgesi açınız
  • Not belgesi içerisine aşağıdaki yazılan kod dizesini girin Bkz.
X5O!P%@AP[4\PZX54(P^)7CC)7}$EICAR-STANDARD-ANTIVIRUS-TEST-FILE!$H+H*
  • Dosyası farklı kaydet diyerek masaüstüne istediğiz bir ad girerek kaydetme işlemi yapın.

Tüm adımları yapıp masaüstüne kaydetme işleminden sonra kullandığınız virüs programının dosyayı tanımlayıp silme işlemi yapması halinde az da olsa koruma açısından diğer programlardan bir adım önde olduğunun göstergesidir. Tam tersi dosyayı algılayamadı bir durum olduğunda, kullanmış olduğunuz virüs programının korumasının sizin için yetersiz olduğunu görmüş olacaksınız.

  • Antivirüs programının işini biraz daha zorlaştırmak isterseniz eğer kod dizesini farklı uzantılar ile kaydedip deneyebilirsiniz, farklı uzantılı olarak kaydetdiğiniz dosyalarıda winrar içine alıp denemeler yapabilirsiniz.

Kullanım Amacı Nedir?

Bilgisayarınıza gerçek hasar verebilecek yazılımlar için birer ön teşhis test dosyasıdır. Gerçek bir virüs dosyası yerine Antivirüs programının denetleyebileceği bir kod dizesidir.